De voordelen van een hypotheekadviseur

Ga je een huis kopen? Dan krijg je met verschillende vakmensen te maken, zoals bijvoorbeeld een hypotheekadviseur. In dit artikel leggen we uit hoe een hypotheekadviseur jou helpt. Een hypotheekadviseur zorgt dat je weet wat je maandelijks kwijt bent. Zie het als een adviseur die je ontzorgt en begeleidt bij de aankoop van jouw droomwoning. Ook bij een eventuele echtscheiding, of het overlijden van je partner, is het natuurlijk van belang dat je de hypotheek kunt blijven betalen. De onafhankelijk hypotheekadviseur berekent wat jij kunt lenen voor je woning en wat jouw maximale maandelijkse kosten worden.


Hulp bij het maken van de juiste keuzes

Wat doet een hypotheekadviseur? Een hypotheekadviseur zorgt ervoor dat jij de juiste financiële keuzes maakt op het moment van aangaan van een hypotheek. Een hypotheek is een product wat je voor een langere periode afsluit, dus dat heeft financiële consequenties. Die financiële consequenties moeten goed in beeld worden gebracht, en dat doet een hypotheekadviseur samen met jou!

Met het aangaan van een hypotheek zijn er ook risico’s. Je wilt er natuurlijk niet aan denken, maar er bestaat een risico van werkloosheid of arbeidsongeschiktheid. Dit heeft invloed op je inkomen en dus ook gevolgen op je financiële verplichting. Ben je zzp’er, dan is het natuurlijk ook van belang dat je over tien of vijftien jaar nog steeds je hypotheek kunt blijven betalen. Met een hypotheekadviseur breng je samen jouw situatie in kaart, op basis van jouw financiële behoeften, wensen en mogelijkheden.


De beste deal

Een onafhankelijke hypotheekadviseur zorgt voor de beste deal. Zij kunnen bemiddelen en adviseren in alle geldverstrekkers die er zijn. Dat betekent dat je zelf niet langs alle banken hoeft om individueel advies op te halen. Hypotheekadviseurs nemen die punten mee in hun vergelijking en kijken dan naar de rente en voorwaarden. Kun je de hypotheek boetevrij aflossen? Kun je de hypotheek meenemen op het moment dat je gaat verhuizen? Lage rente hoeft namelijk niet altijd de goedkoopste en beste optie te zijn. Een hypotheekadviseur maakt de keuze op basis van jouw wensen en behoeften en neemt daarin zowel een lage rente mee, als ook goede voorwaarden. Zo vindt jij de hypotheek die bij je past.

VorigeZakelijke lening afsluiten? Hier moet je op letten
Volgende
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter