Waar moet je opletten bij het investeren van geld anno 2021?

De financiële markt is continu in beweging. Met de komst van allerlei online toepassingen is het aantal mogelijkheden om te investeren gigantisch gestegen. Je kunt je geld echter slechts één keer uitgeven en je wilt natuurlijk zo goed mogelijk voorkomen dat je verlies lijdt. De grote vraag bij dit alles is hoe je ervoor kunt zorgen dat je dit voorkomt. Helaas valt op die vraag geen eenduidig antwoord te geven. Garanties op investeringen zijn vrijwel onmogelijk, anders zou elke investeerder vanzelf miljonair worden. Toch zijn er wel wat adviezen om je te behoeden tegen grote misstappen. Wanneer je de ontwikkelingen enigszins volgt, zul je bovendien beseffen dat voor geld investeren 2021 een heel interessant jaar wordt.


Pieken en dalen

Het is een bekend fenomeen dat de financiële markten pieken en dalen vertonen. Bedrijfswinsten stijgen en dalen, voor het vertrouwen in de economie geldt hetzelfde. Door de pandemie van 2020 is de economie wereldwijd in een recessie beland. De kans is groot dat aan die recessie een einde komt naarmate het coronavirus beter te bedwingen is. Investeerders spelen vaak slim in op dergelijke ontwikkelingen. Menig investeerder heeft in het verleden de vruchten geplukt van een situatie als deze. Door in tijden van financiële crisis te investeren, kun je vaak je slag slaan. Aandelen koop je bij voorkeur als de prijzen laag zijn en ook investeren in vastgoed doe je het best na een periode van dalende huizenprijzen. De kans is groot dat die prijzen dan in de periode erna weer gaan stijgen, waardoor je spekkoper bent. Het enige wat je kan gebeuren is dat de prijzen eerst nog wat verder zullen dalen. Het ideale instapmoment is immers lastig te bepalen. Het is dus een kwestie van volhouden, uiteindelijk zal het geduld zich uitbetalen.


Risico’s spreiden

Wed vooral nooit op slechts één paard. Als je al je geld in cryptomunten pompt en de koersen daarvan kelderen, zul je een groot deel van je vermogen zien verdampen. Door ook in andere branches actief te zijn, spreid je de risico’s beter en loop je een minder grote kans op een zeperd. Kies vooral voor de investeringen waar je zelf een goed gevoel bij hebt en laat je niet misleiden door gladde praatjes of websites die je gouden bergen beloven. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is het dat doorgaans ook.

VorigeKabinet trekt 646 miljoen euro uit voor economische groei
Volgende
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter