Wall Street Bets zicht op een Silver Squeeze

WallStreetBets is een Reddit-forum waar vooral jonge, particuliere beleggers gewapend met sociale media, memes, goede analyses en een collectief brein, zich gedragen als een decentraal hedgefonds. Deze jongeren zijn opgegroeid met de gevolgen van de 2008 crisis. Ze weten goed in welke financieel-economische positie ze verkeren en kunnen de vijand identificeren.

Het GameStop-schandaal heeft weer eens duidelijk gemaakt wie de vijand is. De gevestigde financiële Wall Street orde. De GameStop short squeeze dat op initiatief van een analyse van Deep Fucking Value werd uitgevoerd zorgde de afgelopen week dat twee Wall Street Hedgefonds bijna sneuvelden. Wall Street moest ingrijpen door de handel in het aandeel stil te leggen en posities automatisch te liquideren op de gebruikte tradings apps, waaronder Robin Hood. Het aandeel schoot binnen een week van $35 naar bijna $500 waarna de lange arm van Wall Street ingreep en de handel stil legde en alleen nog verkooporders toestond. Hierna zakte de koers weer in en werd de Wall Street voor verdere verliezen behoedt.

Nu wil de bende van WallStreetBets wraak en het veroorzaken van een Silver squeeze is de ideale manier om onder de riem te slaan van Wall Street. De zilvermarkt is een van de meest gemanipuleerde op aarde. Systeembanken ‘beheren’ oftewel manipuleren de zilverkoers onder meer om het ware inflatiecijfer omlaag te drukken. Voor elke ons zilver zijn er wel 200 contracten in omloop. Volgens de beoordeling van een inleg op het WallStreetBets-foru zou de zilverkoers rond de 1000 dollar moeten liggen in plaats van $25. Door het opkopen van al het fysieke zilver en het eisen van een uitoefening van een contract tot het leveren van fysiek zilver kan het een historische silver short squeeze worden waarbij systeembanken zoals JP Morgan kunnen sneuvelen. Internationaal krijgt dit nieuws aandacht op ook vele verschillende Bitcoin informatiesites waaronder Einfach Bitcoin in Duitsland en Bitcoinverket in Zweden.

Op het moment van schrijven zijn er voorraadtekorten bij alle belangrijke bullion dealers waaronder GoldRepublic in Amsterdam, Doijer & Kalff in Den Haag en Holland Gold in Heerhugowaard. Vele beleggers willen nu zilver kopen. De voorbereidingen vinden overal plaats, Wall Street heeft te maken met een decentraal beleggingsfonds van miljoenen beleggers wereldwijd die het huidige financiële systeem in haar grondvesten kan doen schudden. Wie zal op de rem trappen? Zal Wall Street nog een aap uit zijn mouw trekken. We zullen het deze en komende weken meemaken.

Bron: Bestebank.org

VorigeBitcoin voor beginners: 5 essentiële sleutels
Volgende
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter