Wat moet je in de gaten houden met traden?

Als je een trader bent, dan verdien je je geld door te speculeren op de koersen van een bepaald beleggingsinstrument. Een beleggingsinstrument is hetgeen waar je op speculeert. Dit kunnen dus bijvoorbeeld cryptocurrencies zijn, vreemde valuta, aandelen, commodities en ga zo maar door. Dit is voor de meeste mensen niet weggelegd omdat het veel vereist. Je hebt veel leergeld nodig, stressbestendigheid, tijd om informatie tot je te nemen en natuurlijk een gezonde dosis intellect. Nee, je hoeft geen Einstein te zijn om dit goed te kunnen, maar je moet wel analytisch vermogen hebben en goed beslissingen kunnen maken. Maar goed, je moet ook veel in de gaten houden. Als je het allemaal ziet zitten om een trader te worden, dan vinden we dat erg leuk voor je. Maar wat moet je dan allemaal in de gaten houden als je dit wil? Dat gaan we je zo kort en bondig mogelijk proberen uit te leggen in deze blog. Veel leesplezier!

Nieuws

Er zijn traders die zeggen dat je alleen een grafiek nodig hebt om te kunnen traden. Er zijn ook traders die zeggen dat je alleen nieuws nodig hebt om te traden, grafieken werken niet. Vervolgens zijn er ook nog traders die zeggen dat beide niet nuttig zijn; de markt beweegt in cycli. Goed, zoveel mensen, zoveel meningen. Wij zeggen niet dat je in kamp technische of fundamentele analyse moet gaan zitten, maar we willen je wel een brede visie meegeven. Een brede visie is een visie die alle kanten van het verhaal meeneemt. Zo ook het nieuws dus. Als je crypto trade, moet je dus een site als http://bitcoinsaltcoins.nl in de gaten houden. Deze site houd je op de hoogte over al het nieuws omtrent crypto. Dit kan de katalysator voor een grote beweging zijn, dus neem het zeker mee. Een site als https://www.bitcoinsaltcoins.nl/ is zeer handig en daarom heb je voor andere beleggingsinstrumenten ook gelijksoortige opties, zoek ze zeker eens op.

De charts

Naast het nieuws zijn we ook fan van urenlang ons blind staren achter een computerschermpje in de hoop een nieuwe golf te ontdekken waar we mee op kunnen surfen. Dit is natuurlijk erg simplistisch uitgelegd, maar je begrijpt wel wat we bedoelen. We bedoelen natuurlijk dat je ook moet meenemen dat de grafiek je veel verteld over de mogelijke toekomstige prijs. Veel traders kijken hier naar en handelen ook op basis van wat de grafiek hen verteld. Als veel mensen dit doen met veel geld, dan zorgt dat uiteindelijk voor een mooie beweging omhoog of omlaag. Een self fulfilling prophecy dus, maar dat maakt het niet minder nuttig. Gebruik dit dus ook zeker eens om je trading resultaten een boost te geven, er zijn talloze technieken, boeken en dergelijke die je een eind op weg kunnen helpen.

Jezelf

Ook jezelf moet je in de gaten houden. Jij bent degene die de beslissingen maakt, dus jij moet goed voor jezelf zorgen en jezelf monitoren voor de beste resultaten.

VorigeDeze vijf specialisten kunnen je op financieel gebied helpen
Volgende
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter