Welke vorm van financiering past het beste bij jouw onderneming?

Om een onderneming in rap tempo te laten groeien heb je niet alleen tijd nodig, maar dien je ook te beschikken over voldoende financiële middelen. Met deze financiële middelen kan er namelijk in het bedrijf geïnvesteerd worden. De investeringen zullen in eerste instantie een hoop geld kosten, maar zullen de onderneming op de lange termijn hard kunnen laten groeien. Hierin geldt dan ook zeker, hoe eerder je kunt investeren, hoe beter! Omdat het lastig is om de financiële middelen voor deze investering bij elkaar te krijgen kiezen veel ondernemers hierin voor een externe financiering. Juist daarom vertellen we je in deze blog meer over de verschillende vormen van externe financiering!


Business angel

Een business angel is over het algemeen een vermogende ondernemer. Wanneer jij een business angel weet te interesseren in jouw onderneming kan de business angel jou helpen met het financiële plaatje. Naast de financiering kun je ook voor ondernemersadvies bij de business angel terecht. De financiering vindt over het algemeen plaats middels een langlopende lening of een percentage eigendom binnen het bedrijf.


Lening bij de bank

Het aanvragen van een lening bij de bank is anno 2021 nog steeds de meest voorkomende manier van krediet vergaring. Dit komt omdat men de banken vertrouwd en hier dus ook als eerste aan denkt als men op zoek gaat naar een financiering. Het voordeel van het aanvragen van bijvoorbeeld een vastgoedfinanciering bij de bank is dat je tekent voor zekerheid. Het nadeel van de financiële regelingen via de bank is dat het proces ontzettend lang kan duren en dat er daarnaast zeer strenge eisen zijn.


Lening bij een geldschieter

Het vergaren van krediet via andere partijen dan de bank is iets wat je anno 2021 steeds vaker ziet. In dit geval wordt de financiering gedaan door een ander platform. Een bekend voorbeeld van zo’n platform is Benkey. Dit is een platform waar zowel vermogenden als vermogen zoekenden op terecht kunnen. Het platform koppelt het vermogen van de vermogende aan de aanvraag van de vermogen zoekende. Bij dit proces komt geen bank kijken waardoor het vaak gemakkelijker en sneller verloopt.


Crowdfunding

Wanneer je op zoek bent naar een relatief klein geldbedrag, dan kun je dit ook proberen bij elkaar te krijgen middels crowdfunding. Over het algemeen raden we je aan om alleen gebruik te maken van crowdfunding als het gaat om bedragen lager dan 5000 euro. De slagingskans van projecten die meer geld nodig hebben dan 5000 euro zijn namelijk nihil. Door je project te pitchen op een crowdfunding platform kom je in aanraking met potentiële investeerders en klanten. Het kan hierdoor een hele leuke manier zijn om een klein startkapitaal op te bouwen!

VorigeWat te doen bij letselschade?
Volgende
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter