Worden DeFi-coins de toekomst?

Volgens velen staat de decentrale financiële sector (DeFi) een mooie toekomst te wachten. De decentrale financiële sector neemt talloze obstakels weg en is efficiënter en goedkoper. Het blijft natuurlijk moeilijk om de toekomst van de cryptomarkt te voorspellen, maar experts zijn wel laaiend enthousiast over de nieuwe decentrale mogelijkheden.


Wat zijn DeFi-coins?

DeFi-coins zijn cryptomunten die zijn gedecentraliseerd en die financiële oplossingen bieden. Het gedecentraliseerde karakter is een van de belangrijkste kenmerken van bijna alle cryptomunten. Het wil zeggen dat er geen partij is die de macht in handen heeft en dat niemand de munt kan manipuleren. Bij bijvoorbeeld de euro kan dit wel. De Europese Centrale Bank kan rentes verhogen of verlagen om met de inflatie te spelen of kan briefgeld bijdrukken of vernietigen. De financiële oplossingen kunnen dan weer heel divers zijn. Het is niet ongewoon dat de coins speciaal zijn ontwikkeld voor een welbepaalde exchange of broker.

Een groot deel van onze samenleving is gebaseerd op vertrouwen. De internetleverancier vertrouwt erop dat de klant netjes betaalt en de klant rekent erop dat de internetleverancier trouw blijft aan de beloofde specificaties. Een gebrek aan vertrouwen kan ervoor zorgen dat deals niet doorgaan of dat er allerlei kunstgrepen nodig zijn die alles onnodig complex en duur maken. Bij decentralized finance creëert men echter een omgeving waarin het wantrouwen wegvalt, omdat financiële beloftes automatisch worden waargemaakt.


DeFi-industrie kent een mooie groei

Volgens de grote Amerikaanse exchange Kraken zullen DeFi-projecten het einde betekenen van de klassieke financiële sector. Kraken is wel vaker hyperambitieus, maar er zijn best veel experts die DeFi-projecten een mooie toekomst toedichten. Er zijn dan ook al heel wat mooie DeFi-projecten, de wereld om ons heen wordt aan een sneltempo geautomatiseerd en ondernemers zien de voordelen ervan steeds vaker in. Grote bedrijven hebben ook steeds meer aandacht voor de nieuwe consumenten in ontwikkelingslanden. DeFi staat deze bedrijven toe om een grote doelgroep te bereiken die op dit moment niet eens over een bankrekening beschikt en die nog vaak met vertrouwensproblemen te maken krijgt.


Het succes van DeFi is het succes van Ethereum en Chainlink

Dergelijke DeFi-projecten bieden veel voordelen en het hoeft dan ook niet te verbazen dat ze snel meer zieltjes veroveren. Het succes van de DeFi-coins is misschien nog wel het beste te merken aan het succes van de leidinggevende spelers binnen de DeFi-industrie. Het gaat dan vooral om Ethereum en Chainlink.

Ethereum vervult een belangrijke rol binnen de DeFi-industrie, omdat veel DeFi-coins op het netwerk van Ethereum zijn gebouwd. Via dit netwerk, dat met ether een eigen cryptomunt heeft, is het mogelijk om eigen tokens en smart contracts te creëren. Smart contracts zijn overeenkomsten die automatisch worden uitgevoerd als er aan de overeengekomen voorwaarden is voldaan. Hierdoor zijn contracten niet langer alleen gebaseerd op vertrouwen. Een andere belangrijke rol is weggelegd voor Chainlink, dat zelf gebouwd is op het Ethereum-netwerk. Chainlink wordt gebruikt om te verifiëren of er aan de parameters van een smart contract is voldaan. Het zorgt ervoor dat data fraudebestendig worden overgedragen.

Zowel de koers van Chainlink als de koers van Ethereum hebben het afgelopen jaar een mooie groei laten zien. Waar Chainlink op 1 januari nog zo'n 9 euro waard was, was dat eind september meer dan 20 euro. Bij Ethereum ging het om respectievelijk 604 en ruim 2.608 euro.

VorigeHoe wordt de oud koper prijs bepaald?
Volgende
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter