Honderden Amerikaanse banken gaan nog in 2021 bitcoin aanbieden

Bitcoin is niet meer te stoppen. Amerikaanse banken zijn noodgedwongen om bitcoin aan te bieden aan hun klanten om relevant te kunnen blijven in de toekomst in de concurrentiestrijd met gevestigde exchanges. Een nieuwe type bitcoin-bankrekening die FDIC-verzekerd zal zijn is al onder ontwikkeling.

Volgens een nieuwsbericht van CNBC zullen dit jaar 2021 nog honderden banken in de Verenigde Staten bitcoin rekeningen aanbieden. Klanten van deze banken zullen hier bitcoin kunnen kopen, bewaren en verkopen. Amerikaanse banken gaan de concurrentiestrijd aan met de Amerikaanse crypto exchanges zoals Binance US, Kraken en Coinbase die daadwerkelijk een bedreiging zijn voor de toekomst van vele banken.


Hoe is dit mogelijk?

NYDIG, een dochteronderneming van vermogensbeheerder Stone Ridge, heeft een samenwerking met de fintech gigant Fidelity National Information Services (FIS) die Amerikaanse banken in staat stelt om de komende maanden bitcoin aan te bieden aan hun klanten. Het platform is klaar.

FIS is verantwoordelijk voor de ondersteuning van de 300 miljoen bankrekeningen van waaruit NYDIG zorg draagt voor de handelstransacties en opslag van Bitcoin (BTC). Het zijn niet de banken zelf die bitcoin van hun klanten beheren. De banken maken gebruik van de dienst en het platform die naadloos in de bankomgeving is geïntegreerd. In eerste instantie zal de aangekochte bitcoin niet onder het Amerikaanse depositogarantiestelsel (FDIC) vallen. Echter, er wordt al gewerkt aan een nieuwe type van bitcoin bankrekening die wel FDIC-verzekerd is en wordt voorzien van een betaalkaart waarbij beloningen in BTC worden uitbetaald.

Banken kunnen zelf bepalen hoeveel ze hun klanten gaan rekenen voor deze extra bitcoin exchange dienstverlening. Bitcoin staat op het punt om een enorme stap naar massale adoptie te maken.

Volgens Patrick Sells, verantwoordelijk voor de afdeling NYDIG bank solutions, hebben honderden banken zich al aangesloten. In de woorden van Patrick Sells:

“What we’re doing is making it simple for everyday Americans and corporations to be able to buy bitcoin through their existing bank relationships… If I’m using my mobile application to do all of my banking, now I have the ability to buy, sell and hold bitcoin.”

Tot nu toe was het voorbehouden aan fintech bedrijven zoals PayPal, Square, Robinhood en crypto exchanges zoals Coinbase om bitcoin aan te bieden; terwijl banken over het algemeen alleen open stonden om rijke klanten bitcoin beleggingsdiensten aan te bieden. Echter, banken zien hun klanten geld storten naar de crypto exchanges en verliezen hierdoor niet alleen kapitaal, maar ook missen ze omzet.

Deze nieuwe golf van adoptie die we de komende twee kwartalen zullen zien, zal ook de Amerikaanse systeembanken onder druk zetten om bitcoin aan te bieden aan hun reguliere klanten. Vele grote namen zijn al begonnen met het bedienen van hun rijke klanten:

JP Morgan Chase
Morgan Stanley
Goldman Sachs
BNY Mellon

Het staat buiten kijf dat meer burgers bitcoin zouden bezitten als ze toegang tot de asset zouden krijgen via hun bestaande bankrekening. Het openen van een rekening bij een andere instelling en het doorlopen van de KYC-procedure is nog steeds een drempel. Echter, een belangrijke vraag die nog open staat is of de klanten ook in staat zijn om de bitcoin op te nemen naar een eigen bitcoin wallet en te gebruiken als een betaalmiddel. We zullen de ontwikkelingen in de gaten houden.

Bron: BesteBank.org

Vorige3 tips om te ontdekken welk internetabonnement bij jou past
Volgende
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter