Beginnen met crypto: hoe en wat?

De koersen van de verschillende cryptocurrency zitten de laatste weken weer aardig in de lift. Reden genoeg voor nieuwelingen om het eens te proberen met een belegging in crypto. Maar wat moet je nou écht weten om succesvol te kunnen zijn in de cryptohandel? We gaan het er in dit artikel over hebben.

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen

Allereerst is het natuurlijk erg belangrijk op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van cryptocurrency. Koersen zijn namelijk grotendeels afhankelijk van deze ontwikkelingen. Is er nieuws dat negatief is? Dan dalen de cryptokoersen. Is het nieuws positief? Dan stijgen de koersen. Dat klinkt simpel, maar de grote van een eventueel effect is niet altijd goed te voorspellen. Het voorspellen van een eventuele stijging of daling is daarom ook niet heel gemakkelijk.

De makkelijkste manier om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen, is door actueel cryptrocurrency nieuws te volgen. Daarnaast is het mogelijk bepaalde feeds in te stellen voor bijvoorbeeld populaire cryptokanalen op sociale media. Op die manier ontvang je automatisch een notificatie wanneer er iets plaatsvind.

Een goede exchange is het halve werk!

Wanneer het tijd is om de opgedane kennis om te gaan zetten naar de praktijk, is het belangrijkste om een goede start te maken. Het belangrijkste daarbij is om gebruik te maken van een goede exchange. Er zijn inmiddels enkele honderden exchanges actief waar belegd kan worden in crypto, maar de meeste zijn duur en/of erg beperkt. Welke exchange het best bij je past is afhankelijk van wat je bedoeldingen zijn en waar je je bevindt. Bevind je je bijvoorbeeld in België? Dan ga je uiteraard op zoek naar de beste crypto exchange in België. Wil je ook short kunnen gaan (speculeren op een koersdaling), dan kun je niet zomaar overal terecht, maar moet je op zoek naar een gespecialiseerde online broker. Let daarbij goed op de spread en de te verhandelen munten.

Volg de zetten van grote beleggers

Een andere manier is om de zetten van grote cryptobeleggers te volgen. Grote cryptobellegers hebben namelijk een aardig effect op de markt. Om met een recent voorbeeld te komen; nadat Tesla in augustus 2022 bekend maakte hun aandeel BTC te gaan verkopen, daalde de koers voor BTC aardig. Naast Tesla hebben ook andere investeerders een grote invloed op het koersverloop. Welke investeerders dit zijn, is vrij gemakkelijk terug te vinden via bijvoorbeeld Twitter.

VorigeVeelgemaakte fouten bij handelen in crypto
Volgende
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter