Bitcoin blijft erg volatiel

De Bitcoin tikt geregeld weer oude records aan de laatste weken. In korte tijd steeg de Bitcoin van iets meer dan 3.000 dollar naar meer dan 13.000 dollar. Vervolgens verloor de cryptomunt ruim 30% van zijn waarde in minder dan een week, waarmee de waarde voor het eerst weer onder de 10.000 dollar kwam te liggen. Echter is de Bitcoin de afgelopen dagen weer gestegen met ruim 15% waardoor de waarde weer ruim boven de 10.000 dollar ligt.


Oude records in zicht

De Bitcoin heeft veel oude records weer gehaald. Helaas is de hoogste stand nog niet bereikt. Deze werd in december 2017 gehaald. De waarde van de Bitcoin kwam toen korte tijd boven de 20.000 dollar uit. Verschillende analisten verwachten dat dit record nog dit jaar verbroken kan gaan worden. Het meest populaire scenario is momenteel het scenario waarin de Bitcoin doorstijgt tot boven de 20.000 dollar maar vervolgens weer terugzakt naar 10.000 dollar aan het eind van het jaar.


Sterke daling in waarde

De afgelopen week is de Bitcoin sterk gedaald in waarde na een explosieve stijging. Bitcoin verloor ruim 30% van zijn waarde. Volgens analisten is dit vooral het gevolg van de eerdere explosieve stijging. Het zou dus gaan om een correctie. Anderen wijzen erop dat de Bitcoin een bubbel kan zijn. Maar verschillende analisten wijzen op het feit dat de bewegingen van de Bitcoin niet lijken op die van een bubbel. In het geval van een bubbel worden namelijk na het knappen geen hoge waarden meer gehaald. Voor de Bitcoin geldt dit niet, deze is immers net weer opgekrabbeld. De kans is groot dat Bitcoin geen bubbel is, maar een erg volatiele markt waarin geregeld correcties plaatsvinden. Toch zal de munt uiteindelijk stijgen in waarde naarmate er meer gedaan kan worden met de munt.


Prognose voor de Bitcoin in 2019

Het geven van een prognose voor de Bitcoin is erg lastig. Toch gaan we het proberen. Wanneer we kijken naar de afgelopen jaren, blijkt dat de Bitcoin in de maand juli bijna altijd doorstijgt. De kans is groot dat de Bitcoin ook in juli 2019 nog iets doorstijgt naar wellicht 15.000 dollar. Vervolgens zal de koers weer iets gaan dalen. Waarschijnlijk blijft de koers wel boven de 10.000 dollar. Wat er daarna gaat gebeuren is vooral afhankelijk van hoeveel de Bitcoin besproken wordt in de media. Wanneer de media veel berichten naar buiten brengen over Bitcoin, zal de koers ook sneller stijgen. In eerdere jaren steeg de Bitcoin in de maanden november en december erg snel in waarde. In 2018 ging de prijs juist naar benden in deze maanden. De weg omhoog werd toen pas weer vanaf april 2019 ingezet.

VorigeCoinbase introduceert eerste betaalpas voor cryptocurrency
Volgende
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter