Raoul Pal: “Bitcoin op weg naar 1 miljoen dollar in 2026 en wel hierom”

De voormalig Goldman Sachs medewerker en hedgefund manager Raoul Pal onthult waarom hij denkt dat bitcoin naar 1 miljoen dollar zal klimmen in 2026. Pal, die met globalmacroinvestor.com en realvision.com, twee exclusieve betaalde macro-economische nieuwsdiensten runt, stelt dat er momenteel een feedback loop is ontstaan die steeds meer institutionele beleggers aantrekt.

“Het aanbod is beperkt. Door het algoritme. Het kan dus nooit veranderd worden, dus weten we altijd wat het aanbod zal zijn. De vraag is dus: wat is de vraag? En hoe hoger de prijs, hoe hoger de marktkapitalisatie. En dan moeten financiële instellingen gewoon instappen. De prijs-prestatieverhouding trekt meer en meer aandacht.”

Raoul Pal baseert zijn prognose voor Bitcoin onder meer op het stock-to-flow model. Deze en ook andere wijzen op een prijs van 1 miljoen dollar voor bitcoin rond 2025-26.

“Ik zie het overal terug. Op Twitter heb je ene PlanB (@100trillionUSD) en die analyseert het stock-to-flow model, dat kijkt naar het verloop van het aanbod. Het gaat om schaarste. Net als bij goud en diamant. Schaarse zaken. En dan wordt het vrij voorspelbaar. Hiermee kom je dus op $1 miljoen in 2025-26. Daar kom je ook als je de logaritmische schaal gebruikt. We kunnen ook de totale goudhoeveelheid boven de grond vergelijken met bitcoin en dan kom je daar ook op uit. Het gaat nog 50 keer over de kop en dan zit je op een miljoen. Bitcoin is momenteel 300 miljard dollar in marktkapitalisatie. Maal 50 en dan zit je bij wat goud nu heeft. Dat is goed voorstelbaar.”

Toenemende drukte en schaarste op de exchanges en makelaars zoals Bitonic in combinatie met een situatie waarbij beleggers bitcoin niet van de beurs weghalen en veilig stallen op hardware wallets; zal bij een sterk toenemende vraag vanzelf zorgen voor hogere koersen.

Hier het interview met Raoul Pal:
https://www.youtube.com/watch?v=NTExhsWPm5s

Bron: Bitcoin Daily

VorigeHoe overbrugt de zzp’er de corona?
Volgende
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter