Veelgemaakte fouten bij handelen in crypto

Je geld beleggen in crypto kan best spannend zijn. Dit vergt voor een groot deel geluk, maar tegelijkertijd ook de nodige kennis en ervaring. Mensen die al jaren in de cryptowereld actief zijn, weten bijvoorbeeld veel sneller financiële meevallers binnen te slepen. Niet omdat zij telkens geluk hebben, maar wel omdat zij in staat zijn om projecten beter te beoordelen en te begrijpen wanneer en waar zij het beste kunnen investeren. Op die manier lopen ze veel minder risico.

Echter, je begint nooit als ervaren crypto trader. Hier gaat echt wel de nodige tijd overheen. Bitcoins altcoins, het lijkt misschien één pot nat. Toch komt er veel bij kijken. En je zal niet de eerste zijn die eerst onnodig heel wat grote fouten maakt voordat ze een beetje gevoel krijgen voor het traden. Tref jij liever de nodige voorbereidingen om als beginner direct met één punt voor te starten? Ontdek dan de volgende veelgemaakte fouten bij handelen in crypto en zorg er voor dat je deze in elk geval niet meer maakt.

Niet op de hoogte zijn van de reële waarde van de munt

Dit is een veelgemaakte fout bij mensen die minder ervaring hebben met handelen in cryptocurrencies. Ze hopen vooral de goedkopere munten te scoren en deze vervolgens met hoog rendement door te verkopen. Het klopt inderdaad dat alle munten ooit goedkoop zijn begonnen. De mazzelaars die toen investeerden, hebben in één klap heel veel geld verdiend. Dat betekent echter niet dat dit vanzelfsprekend is. De prijs van de munt wordt namelijk door heel veel verschillende factoren bepaald. Belangrijk is hierbij de reële waarde van de munt en hoeveel er op dit moment van in omloop zijn. Verspil niet onnodig veel geld aan munten die nauwelijks meer waard zullen worden. Dat is niet alleen zonde van je geld, maar ook van de tijd die je hierin investeert.

Nauwelijks onderzoek doen

Stap je zonder nadenken de cryptowereld in? Dan is de kans zeer groot dat je weinig successen zult behalen. Je moet weten waar je je geld in stopt. Anders weet je ook niet waar je het beste in kunt investeren. Doe daarom voldoende onderzoek. Ook als je al de nodige ervaring met de cryptowereld hebt. De wereld is immers constant in beweging en je mag de laatste ontwikkelingen niet uit het oog verliezen.

Geen rekening houden met prijscycli

Opvallend voor de cryptomarkt is dat deze volledig bestaat uit prijscycli. Hierbij worden de prijzen in één keer torenhoog om daarna weer tot het dieptepunt te zakken. Koop jij op het moment dat de prijzen erg hoog zijn? Dan hoeft dit niets slechts te betekenen. Wel kan het ertoe leiden dat je weer een gehele prijscyclus af moet wachten om überhaupt kans op winst te maken. Bovendien loop je ook nog eens het risico dat de prijzen toen al op hun hoogst waren toen jij de cryptomunt kocht. Dan is de kans heel klein dat je nog maar iets extra’s zult verdienen.

Vorige3 redenen waarom investeren in bamboe een goed idee is
Volgende
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter