American Express investeert in een digitale handelsbeurs!

Verschillende instituties, waaronder banken, verzekeraars, vermogensbeheerders en andere financiële instellingen, stappen massaal de cryptomarkt in om relevant te kunnen blijven in de toekomst. Het laatste nieuws is dat Amex Ventures, het moederbedrijf van American Express, Amerikaanse dollars heeft geïnvesteerd in FalconX, een Amerikaanse digital asset exchange.

FalconX werkt aan de institutionele infrastructuur van de nieuwe digitale economie van tokens, digitale valuta en crypto assets. Deze digital asset exchange is volledig gebouwd om te voldoen aan de vereisten van institutionele klanten. Het bedrijf had afgelopen mei 2020 al 17 miljoen kapitaal aangetrokken en bedient ondertussen al 250 institutionele klanten voor het verwerken van bitcoin handelstransacties. Deze instituties kunnen het zich niet veroorloven om gebruik te maken van een ongereguleerde bitcoin beurs, een makelaar zoals Bitonic of een van de nieuwe spannende bitcoin DeFi-diensten. Instituties zijn genoodzaakt om de bestaande regelgeving op het gebied van financiële transacties na te komen en bepaalde diensten te leveren die instituties wensen. Zo beschikt FalconX over een gereguleerd kredietplatform voor het verstrekken van kortlopende leningen voor het soepel afwikkelen van transacties. Afgelopen november 2020 werd er 1 miljard dollar aan kortlopend overbruggend krediet verstrekt. FalconX heeft in korte tijd bewezen de instituties te kunnen bedienen. Van daar dat American Express heeft geïnvesteerd in het platform. Het bedrijf heef niet vrijgegeven hoeveel het heeft geïnvesteerd in FalconX.

Deze investering van American Express in een digitale handelsbeurs die vooral bitcoin handelsvolumes voor instituties zal afwikkelen is weer een duidelijk teken, zoals Naill Ferguson eerder dit jaar schreef, dat we in een monetaire en financiële revolutie verkeren. American Express kan niet achterblijven op bijvoorbeeld PayPal’s adoptie van bitcoin. Het is te verwachten dat we in 2021 wel steeds meer van deze traditionele financiële spelers naar voren zien treden.

Gerelateerde artikelen:
Institutionele beleggers stappen in bitcoin
Bitcoinbeurzen hadden afgelopen november een topmaand

VorigeBank van de verzekeraar Generali stapt in Bitcoin!
Volgende
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter