Het belang van PayPal’s Bitcoin adoptie

PayPal heeft jarenlang een anti-Bitcoin beleid gevoerd. Het bedrijf nu is omgeslagen en zal nu Bitcoin aan haar klanten gaan aanbieden. Het is weer een teken dat de wereld op het punt staat om te veranderen. De toekomst van het geldsysteem is digitaal. Het huidige monetaire en financiële systeem is niet meer toereikend om de huidige economische uitdagingen aan te kunnen. Het IMF spreekt zelfs over een nieuw Bretton Woods moment. Tijdens Bretton Woods in 1944 werd voor het laatst besloten om het monetaire systeem te hervormen om de wereld na de Tweede Wereldoorlog opnieuw op te bouwen. Het moment is nu hier dat de wereldleiders zich moeten bezinnen over hoe de post-coronawereld opnieuw zal moeten worden opgebouwd.

In dit geopolitieke speelveld speelt de wereld van crypto financiën, stablecoins, digitale valuta’s en centrale bankgeld (CBDC’s) een belangrijke rol. Vooral Bitcoin is de grote olifant in de kamer. Meer en meer bedrijven omarmen niet alleen deze nieuwe technologische innovaties, maar vooral ook Bitcoin als een nieuwe veilige haven. In het digitale speelveld binnen een nieuw hervormd monetair systeem zal vooral financiële privacy en onafhankelijkheid een van de slachtoffers worden. Financiële repressie en financiële gedragssturing door beloningen zal in het geld kunnen worden geprogrammeerd. Bitcoin is het enige tegenwicht tegen een hervormd gecentraliseerd digitaal financieel systeem.

Mede dankzij het feit dat belangrijke overheden, zoals de Amerikaanse overheid, ervoor heeft gekozen om Bitcoin te reguleren in plaats van te verbieden, is er voor fintech en andere slimme bedrijven de mogelijkheid om Bitcoin te integreren in de huidige bedrijfsprocessen of te gebruiken als een strategische reserve. De adoptie van Bitcoin door MicroStrategy en Square als een strategische reserve was een belangrijke mijlpaal. Nu is PayPal overstag. Een betalingsnetwerk met wereldwijd meer dan 346 miljoen zal Bitcoin aanbieden aan haar klanten. De adoptie van Bitcoin als uniek hard digitaal contant geld is niet meer te stuiten. Het is een vreedzame monetaire revolutie die bijna stilletjes plaatsvindt.

VorigeWanneer kies je voor een zakelijk krediet?
Volgende
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter