Amerikaanse verzekeraar stapt in Bitcoin!

De eerste verzekeringsmaatschappij heeft bekend gemaakt een investering te hebben gedaan in Bitcoin. Het gaat om een van de grootste verzekeraars in de Verenigde Staten, MassMutual. Deze gevestigde verzekeraar is al sinds 1851 actief en heeft tegenwoordig meer dan 10.000 werknemers. Bovendien heeft het een 89ste positie in de lijst van de 500 belangrijkste bedrijven in Amerika (Fortune 500). Als verzekeraar zijn zij verantwoordelijk voor het verstrekken van allerlei verzekeringspolissen zoals pensioensverzekeringen en levensverzekeringen. Men zou verwachten dat ze er een conservatieve en verouderde opvatting over bitcoin op nahouden. Dit blijkt niet het geval te zijn.


Een goed begin op het juiste fundament

MassMutual heeft in totaal voor 100 miljoen dollar geïnvesteerd in bitcoin en zo’n 5470 BTC van de markt gehaald. Dit hebben ze niet zelf gedaan, maar met behulp van het Amerikaanse beleggingsfonds NYDIG. Waarom? Omdat MassMutual als institutie niet beschikt over een eigen bitcoin wallet. De verzekeraar maakt gebruik van een gereguleerd bitcoinfonds voor de professionele aankoop/verkoop en opslag van de bitcoins. Aangezien ze inzien dat in deze digital asset management dienstverlening veel potentie zit, heeft MassMutual voor 5 miljoen dollar een aandeelbelang in NYDIG gekocht.


Bitcoin als erkend als een nieuwe beleggingsklasse

Het feit dat MassMutual bekend heeft gemaakt geld te investeren in bitcoin en in een beleggingsfonds, geeft aan dat Bitcoin als een nieuwe beleggingsklasse zelfs onder de meeste conservatieve instituties wordt geaccepteerd. Wellicht heeft de Chief Investment Officer van MassMutual de boodschap van de Britse historicus Naill Ferguson goed opgepakt en de aanbevelingen van institutionele beleggers waaronder George Ball, Stan Druckenmiller en Paul Tudor Jones opgevolgd. Verder is het nieuws over MicroStrategy’s aankoop eerder dit jaar ook als een bom in geslagen. Bitcoin is nu erkend als een nieuwe beleggingsklasse door de gevestigde heren en partijen op Wall Street. Dit is een historisch gegeven.

Voor meer informatie: MassMutual Press Release.

VorigeSteeds meer zullen in crypto investeren in 2021
Volgende
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter