S&P Dow Jones lanceert index voor crypto assets

De kloof tussen de wereld van crypto assets en de traditionele financiële wereld wordt steeds kleiner. Crypto assets met name Bitcoin worden gezien als snel opkomende activaklasse en hebben de interesse gewekt van de institutionele beleggers. Voor de verdere adoptie zijn betrouwbare benchmarks, prijsinformatie en indexen nodig. De belangrijkste ontwikkelaar van deze indexen, S&P Dow Jones Indices (S&P DJI), heeft in een persbericht aangekondigd deze nu te ontwikkelen voor Wall Street.

S&P Dow Jones Indices, is een divisie van financiële dataprovider S&P Global Inc, en is de hofleverancier van indexen voor de financiële wereld. Het is een grote stap voor de verdere adoptie van Bitcoin en andere crypto assets door de reguliere financiële wereld. Deze indexen kunnen worden gebruikt door trading en OTC-desks van financiële instellingen voor onder meer het kopen en verkopen van bitcoin. Ze kunnen verder ook aan de basis liggen van nieuwe instrumenten waaronder de lancering van een Bitcoin ETF. Het is in dit licht niet zo vreemd dat de CEO van BlackRock, Larry Flink, zich recentelijk positief heeft uitgelaten over de toekomst van Bitcoin. Vele investeringsmaatschappijen, waaronder BlackRock, hebben interesse voor de lancering van een Bitcoin ETF die vooral makkelijk door Amerikaanse instituties kunnen worden gekocht. Europa beschikt al over een Bitcoin ETF van 3iQ.


De instituties zijn pas net warm gelopen voor crypto assets

Institutionele beleggers kunnen niet zomaar cryptovaluta kopen. Hiervoor zijn betrouwbare benchmarking en op index gebaseerde oplossingen en instrumenten voor de cryptomarkten nodig. Institutionele beleggers hebben interesse in het verkrijgen van deze betrouwbare prijsgegeven en een vertrouwde reguliere marktinfrastructuur om de cryptomarkt te kunnen betreden. De aankondiging van S&P DJI zal bijdragen aan de verwezenlijking van deze ambities. Ambities die zelfs geopolitieke implicaties hebben.

Volgens financieel historicus Naill Ferguson zitten we nu in een monetaire revolutie. Hij roept de Verenigde Staten op om Bitcoin te integreren in het financiële systeem als een tegenwicht tegen de DCEP, het digitaal centrale bankgeld van China. Square en PayPal hebben een al duidelijk startschot gegeven en Bitcoin toegevoegd. Wall Street zal niet lang meer achterblijven. Een globale crypto asset index van de S&P DJI zal in het begin van volgend jaar 2021 worden gelanceerd. Crypto assets zullen geïntegreerd worden in het reguliere financiële systeem. Voor meer informatie: S&P DJI crypto indexen en de verdiepende artikels van BesteBank.org.

VorigeBitcoin beurzen hadden in november een top maand!
Volgende
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter