Beleggers verlaten goud voor bitcoin

In het huidige monetaire klimaat van ongeremde geldverruimingsprogramma’s zou men verwachten dat de prijs van goud flink zou stijgen. De bitcoin koersontwikkeling van de laatste weken daarentegen spreekt boekdelen. Experts beginnen een deel van de prijsexplosie van bitcoin te wijten aan de vlucht uit goud. De bitcoin koers boekte records. De spotprijs van goud kelderde vanaf 6 januari in twee dagen bijna 5% naar $1.857. Daarvoor klom goud juist langdurig en ook in kortere rallies samen met Bitcoin. Voor de correctie van afgelopen zonder was een bitcoin meer waard geworden dan een goudstaaf van 20-ons.

Meerdere analisten viel dit op. Charlie Morris, oprichter en CIO van Byte Tree Asset Management, twitterde dat de goud last heeft van de aandacht voor bitcoin:

https://twitter.com/AtlasPulse/status/1347605093969965061

Jim Cramer van het Mad Money programma op CNBC dat “alles naar crypto” gaat. Het Bitcoin investeringsfonds Grayscale afgezet tegen goud in exchange-traded funds (ETF’s) laat dit zien:

https://twitter.com/Schuldensuehner/status/1346200375871856649

Deze bewegingen kunnen erop wijzen dat bitcoin langzaam de status van een legitieme asset klasse bereikt. Goud en bitcoin zijn lang samen opgegaan omdat ze beiden beschermen tegen inflatie en macro-economische onzekerheid. De prijsbewegingen van de laatste week doen vermoeden dat bitcoin aan de winnende hand is.

In een interview met Bloomberg zei Frank Spiteri, Chief Revenue Officer van Coinshares, dat het verhaal van bitcoin als inflatie hedge sterker wordt “in het licht van een hoogst onconventionele monetaire politiek. Het lijkt erop dat instituties bitcoin nu pas zien als een beleggingsobject los van goud”. Raoul Pal gaf onlangs nog te kennen dat bitcoin een koers van $1 miljoen zal gaan halen. Verder bleek dat de zakenbank Morgan Stanley in 2020 zo’ n 10 % van de Microstrategy-aandelen te hebben gekocht om zo blootstelling tot bitcoin te krijgen.

Toch, het is nog te vroeg is om te stellen dat bitcoin daadwerkelijk de rol van goud zal overnemen in de nabije toekomst en dat beleggers massaal goud verkopen voor bitcoin. Wel lijkt het zo te zijn dat bitcoin haar positie naast goud als een alternatieve inflatiehedge heeft bevestigd. Bitcoin krijgt steeds meer een plek in de beleggingsportefeuille van erkende vermogensbeheerders en institutionele beleggers.

Bron: Bitcoin Daily

VorigeStrike Global – van betaalapp naar een neobank op bitcoin!
Volgende
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter