Bank van de verzekeraar Generali stapt in Bitcoin!

De Generali Group behoort tot de drie grootste verzekeraars in Europa. Ze beschikken ook over een private bank voor rijke Italianen: Banca Generali Private. Deze bank behoort tot de beste in Italië met meer dan 65 miljard euro in de boeken die ze voor hun klanten beheren. Als vermogensbeheerder heeft de bank geluisterd naar hun klanten. De bank heeft besloten om in de loop van volgend jaar 2021 Bitcoin toe te voegen.

Om dit te verwezenlijken heeft Banca Generali een aandelenbelang van 14 miljoen geïnvesteerd in Coino. Coino werkt al met succes samen met Banca de Sella. Deze bank heeft de HYPE neobank app ontwikkeld waarmee Bitcoin kan worden gekocht. Coino zal Banca Generali voorzien van dezelfde crypto wallet functionaliteit.

Dit nieuws geeft weer aan dat banken, verzekeraars en vermogensbeheerders begonnen zijn met een Bitcoin investering of de ontwikkeling van Bitcoin custody diensten voor hun klanten. De Amerikaanse verzekeraar MassMutual heeft onlangs niet alleen voor 100 miljoen dollar bitcoin gekocht, maar ook een belang in het bitcoinfonds van NYDIG. Door de verdere regulering van de overheid ziet er ook naar uit dat cryptobeurzen, wie weet zelfs Bitfinex, ofwel een banklicentie zullen krijgen of beter zullen samenwerken met banken. Fidelity de grootste vermogensbeheerder heeft al aangegeven over een ongekend grote pipeline met klanten te beschikken die gebruik willen maken van Fidelity’s Bitcoin custody dienstverlening…. Staan hier nieuwe verzekeraars, banken en vermogensbeheerders bij? Waarschijnlijk wel, verschillende legendarische institutionele beleggers hebben het startschot al afgevuurd en Bitcoin heeft weer een nieuw koersrecord bereikt.

Voor meer informatie: institutionele beleggers kiezen voor Bitcoin!

VorigeAmerikaanse verzekeraar stapt in Bitcoin!
Volgende
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter